Ostekake med Fun light julebrus

Nøttebunn:
150g mandler
150g valnøtter
100g Tine smør
1 ss Finesse bakesukker
1 eggehvitte
1-2 ts pepperkakekrydder (valgfritt)

Pepperkakekrydder
3 ts kanel
1 ts malt nellik
1 ts ingefær
1 ts kardemomme


Sett ovnen på 200 grader.

Ha mandler og cashewnøtter i en foodprosessor og finhakk nøttene. Smelt smør og pisk sammen eggehvitten. Bland alt i en bolle. Trykk nøtteblandingen i bunnen av en 22 til 24 cm springform. Stek bunnen i 15 minutter, til den får en litt gyllen farge. Avkjøl.

Ostekrem:
2dl vann
6 plater gelatin
1,5 dl Fun Light julebrus
3 dl laktosefri kremfløte eller vanlig kremfløte
300 g laktosefri eller vanlig gresk yoghurt
200g laktosefri Philadelfiaost eller vanlig
50 gram Finesse bakesukker (smak til om du ønsker en søtere smak)

Legg gelatinplatene i litt kaldt vann, ca 5 minutter. Kok opp vann og ha i gelatinplatenene. Visp så til det er helt oppløst,  ha i saft og sett til avkjøling.

Pisk kremfløte og melis i en bolle og rømme og philadelphiaost i en annen. Bland sammen. Ha den kalde gelatinblandingen i ostekremen og rør godt

Hell kremen over den avkjølte kakebunnen. Jeg har delt ostekremen i to og tilsatt rød farge i halvparten. Sett dette kaldt noen timer.


Gelèlokk:
2,5 dl vann
1,5 dl Fun Light julebrus
5 plater gelatin

Legg gelatinplatenene i litt kaldt vann. Kok opp de 2,5 dl med vann og ha i gelatinplatene. Visp så til det er helt oppløst, ha i saft og sett til avkjøling. Pass på at den ikke stivner før du heller den forsiktig på ostekremen.