Gratinert sj√łkreps

4 porsjoner

12¬†stk.¬†ferske sj√łkreps.
150¬†g¬†laktosefri Tine sm√łr
2¬†b√•ter¬†hvitl√łk
2¬†ss¬†frisk gressl√łk
1 ss frisk dill
1 ss frisk estragon
revet skall av 1 stk. sitron
cheddar eller annen ost etter √łnske. Den kan ogs√• sl√łyfes.

La sm√łret ligge i romtemperatur til det er mykt. Ha det i en kj√łkkenmaskin og pisk det p√• middels hastighet til det er lyst og luftig

Finhakk hvitl√łk og urter og vend de inn i sm√łret. Ha sm√łret i en spr√łytepose.

Del sj√łkrepsen i to p√• langs og knekk kl√łrne ved leddene. Legg sj√łkrepsen i en langpanne. Fordel urtesm√łret over sj√łkrepsen slik at alt kj√łttet dekkes. Str√ł over √łnsket ost.

Gratiner sj√łkrepsen i ovnen p√• 250 ¬įC i 4-5 minutter. Riv sitronskall over og server sammen med glutenfritt br√łd og en god salat.¬†

Best resultat f√•r du om du bruker levende sj√łkreps. Frosne sj√łkreps har ogs√• bra kvalitet. De tines i kj√łleskap og behandles som ferske etter at de er tint. Ferdigkokt sj√łkreps t√•ler lite varmebehandling, og det anbefales √• spise dem slik de er. De blir raskt litt seige i konsistens dersom de blir varmebehandlet for lenge.