4 porsjoner
12 stk. ferske sjøkreps.
150 g laktosefri Tine smør
2 båter hvitløk
2 ss frisk gressløk
1 ss frisk dill
1 ss frisk estragon
revet skall av 1 stk. sitron
cheddar eller annen ost etter ønske. Den kan også sløyfes.
La smøret ligge i romtemperatur til det er mykt. Ha det i en kjøkkenmaskin og pisk det på middels hastighet til det er lyst og luftig
Finhakk hvitløk og urter og vend de inn i smøret. Ha smøret i en sprøytepose.
Del sjøkrepsen i to på langs og knekk klørne ved leddene. Legg sjøkrepsen i en langpanne. Fordel urtesmøret over sjøkrepsen slik at alt kjøttet dekkes. Strø over ønsket ost.
Gratiner sjøkrepsen i ovnen på 250 °C i 4-5 minutter. Riv sitronskall over og server sammen med glutenfritt brød og en god salat.

Best resultat får du om du bruker levende sjøkreps. Frosne sjøkreps har også bra kvalitet. De tines i kjøleskap og behandles som ferske etter at de er tint. Ferdigkokt sjøkreps tåler lite varmebehandling, og det anbefales å spise dem slik de er. De blir raskt litt seige i konsistens dersom de blir varmebehandlet for lenge.