Myke glutenfrie polarbrød

12 stk

3 dl laktosefri eller vanlig kremfløte
1 dl vann
4 ts Finesse bakesukker
25 g fersk gjÌr eller 1 ts tørr gjÌr
4 egg, romtemperert

100 g havrefiber
50 g mandelmel, ikke fettredusert
30 g fiberhusk
2 ts bakepulver
0,5 ts xantangum
0,5 ts salt

Sett ovnen pĂĽ 160 gr varmluft.

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Varm opp kremfløten og vannet til 37 grader. Løs opp bakesukkeret og gjÌren i fløteblandingen.

Pisk sammen eggene i en annen bolle, ha i fløteblandingen. Bland godt og ha i de tørre ingrediensene.
Jeg blander raskt sammen med en visp. Deigen blir litt klissete, bruk en slikkepott og samle deigen i bollen. La hvile i 10 minutter. Dersom du synes deigen blir for klissete, kan du tilsette litt mer havrefiber. Jeg synes resultatet blir best dersom deigen ikke er for fast.

NĂĽr deigen har hvilt i 10 minutter, deles den opp i 12 stykker. Ha kokosolje uten smak/lukt pĂĽ hendene og form de til boller som trykkes flate pĂĽ en bakepapirkledd langpanne (du trenger to brett). Ikke vĂŚr redd for ĂĽ bruke nok kokosolje – det trengs.

Sett inn begge brettene i ovnene og stek i ca 18 minutter. Avkjøles pü rist. Disse kan fint fryses!

Inspirert av Fett og Forstand.