Sjokoladekake i flere lag

Sjokoladekake
8 egg
125 g laktosefri naturell kremost
125 g laktosefri Tine smør
40 g havrefiber
60 g kakaopulver
2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
80 g Finesse bakesukker
1 ts espresso kaffepulver

Sjokoladekrem
250 g laktosefri naturell kremost
250 g romtemperert laktosefri Tine smør
150 g Sukrin melis, smak til dersom du ønsker mer søtning
60 g kakaopulver
1 ts espresso kaffepulver
1 ts vaniljepulver

Sjokoladeganache
50 g mørk sjokolade
1/2 dl laktosefri kremfløte
25 g laktosefri Tine smør
1-2 ts Fibersirup gold, smak til

Slik gjør du

Sjokoladekake
Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smør og kremost, pisk blandingen sammen med eggene. Sikt inn de tørre ingrediensene og bland godt. Smør en 20 cm springform og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren i springformen. Stek kake pü neste nederste rille i 40-45 minutter.
Avkjøles helt og deles i 3 eller 4 like deler.

Sjokoladekrem
Pisk sammen smør, kremost, kakaopulver og søtning til konsistensen er godt blandet og luftig. Fordel godt med sjokoladekrem mellom hvert lag. Spar noe til ü dekke kaken med.

Sjokoladeganache
Finhakk sjokoladen. Varm kremfløten og Fibersirup gold til kokepunktet og fjern fra varmen. Ha sjokoladen i den varme fløte. La den smelte litt før du rører forsiktig sammen til du für en blank og jevn sjokoladesaus. Rør inn smør til slutt.

Jeg anbefaler at denne kaken lages dagen før den skal serveres. Holder seg fint i kjøleskapet i 3-4 dager.

Denne oppskriften er opprinnelig fra Fett og Forstand, jeg har bare gjort litt forandringer for oss.