4 personer
600 g ytrefilet av storfe
4 porsjoner kokt ris eller quinoa
2 løk i tynne skiver
1/2 rød paprika i strimler
1/2 gul paprika i strimler
1 ts Finesse bakesukker
1 dl glutenfri teriyakisaus, kjøpt eller hjemmelaget
1 dl kyllingkraft eller utblandet fond
2 ss glutenfri soyasaus
3 stilker vårløk, finsnittet
2 egg
Syltet ingefær, så mange du ønsker
Sort sesamfrø, valgfritt
Kokosolje eller rapsolje til steking
Del kjøttet i 2-3 biter og skjær det i løvtynne skiver.
Tips! Legg gjerne kjøttet i fryseren i ca. 1 time før du skjærer det opp, da er det enklere å skjære i tynne skiver. Hardkok eggene og avkjøl de.
Skjær opp grønnsakene som beskrevet. Mål opp kyllingkraft og glutenfri teriyakisaus.
Finn frem en stekepanne med høye kanter , ha i litt olje og stek løken et par minutter. Tilsett paprika og rør godt sammen. Tilsett Finesse bakesukker og la det surre til løken er blank og myk. Ha det over i bolle eller på en tallerken og legg til side.
Stek kjøttet på høy varme (i olje) mens du rører hele tiden. La det steke i et par minutter, tilsett løkblandingen, glutenfri teriakisaus og kyllingkraft. La det putre noen minutter. Smak til med litt glutenfri soyasaus, og eventuelt litt mer bakesukker. Fjern skallet på eggene og del dem i to.
Dersom sausen er litt tynn, jevner jeg forsiktig med litt maisenna (bland sammen 2 ss vann og 2 ss maisenna). Tilsett litt av gangen så den ikke blir for tykk.
Ha risen i en liten bolle og fordel kjøtt- og løkblandingen oppå. Topp det hele med finsnittet vårløk, syltet ingefær, 1/2 egg, sesamfrø.