Eplekake

22 cm springform

100 g mandler, malte
50 g valnøtter, malte
1 dl Finesse bakesukker
3 egg
1 boks laktosefri eller vanlig cottage cheese
1 dl laktosefri kremfløte eller vanlig
2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
0,5 ts vaniljepulver eller ekstrakt
2-3 epler, i bĂĽter eller skiver

Toppes med skivede mandler, Finesse bakesukker og kanel.

Bland det tørre i en bakebolle. Kjør egg, laktosefri fløte og laktosefri cottage cheese glatt med stavmikser.

Mal nøttene med kjøkkenmaskin eller stavmikseren. Ha i det de malte nøttene og de andre tørre ingrediensene i eggeblandingen. Rør godt, og hell i godt smurt springform.

Trykk eplebitene ned i deigen. Strø over skivede mandler, finesse bakesukker og kanel.
Stek midt i ovnen pĂĽ 200 grader i ca 20 min.
Server kaken lunken med pisket laktosefri kremfløte eller laktosefri is. eller rømmeklatt.