Gong Bao kylling

4 personer

4 kyllingfileter
3 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefĂŚr
4 stilker vürløk
2,5 dl usaltede peanøtter

Marinade
2 ss glutenfri Ketjap manis (søt soya)
2 ss glutenfri soyasaus
2 ss riseddik
1 ts sort pepper
2 ts bakpulver

Saus
5 ss glutenfri Ketjap manis
1 ss soyasaus
2 ss svart kinesisk eddik ELLER 2 ss balsamico
2 ss maisenna
1 ss Finesse bakesukker
2 dl kyllingkraft

Start med ü blande sammen marinaden og rør godt rundt. Den vil boble litt pga bakepulveret.
SkjÌr kyllingen i tynne strimler og bland godt sammen med marinaden. Sett i kjøleskapet frem til bruk. Den kan gjerne stü noen timer , men ikke kortere enn 15 minutter.

Finn frem en ny bolle og bland alle ingrediensene til sausen. Rør godt sammen. Maisenna’en gjør at sausen vil tykne nĂĽr den koker.

Finhakk de andre ingrediensene og legg i boller. Denne retten lages pü høy varme og da er det greit at alt er klart.

Finn frem en stekepanne og sett pü høy varme. Tilsett litt nøytral olje, hvitløk, chili og ingefÌr. Stek i noen minutter. Legg i kyllingen og stek videre pü høy varme under omrøring. Dette tar ca 5 minutter. Hell over sausen og kok opp. Skru ned varmen og la smüputre i 5-10 minutter. Hell i peanøtter og vürløk 2 minutter før servering. Smak til sausen. Hvis du synes den er for sterk eller syrlig tar du litt mer av den søte soyaen.