Gong Bao kylling

4 personer

4 kyllingfileter
3 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær
4 stilker vårløk
2,5 dl usaltede peanøtter

Marinade
2 ss glutenfri Ketjap manis (søt soya)
2 ss glutenfri soyasaus
2 ss riseddik
1 ts sort pepper
2 ts bakpulver

Saus
5 ss glutenfri Ketjap manis
1 ss soyasaus
2 ss svart kinesisk eddik ELLER 2 ss balsamico
2 ss maisenna
1 ss Finesse bakesukker
2 dl kyllingkraft

Start med å blande sammen marinaden og rør godt rundt. Den vil boble litt pga bakepulveret.
Skjær kyllingen i tynne strimler og bland godt sammen med marinaden. Sett i kjøleskapet frem til bruk. Den kan gjerne stå noen timer , men ikke kortere enn 15 minutter.

Finn frem en ny bolle og bland alle ingrediensene til sausen. Rør godt sammen. Maisenna’en gjør at sausen vil tykne når den koker.

Finhakk de andre ingrediensene og legg i boller. Denne retten lages på høy varme og da er det greit at alt er klart.

Finn frem en stekepanne og sett på høy varme. Tilsett litt nøytral olje, hvitløk, chili og ingefær. Stek i noen minutter. Legg i kyllingen og stek videre på høy varme under omrøring. Dette tar ca 5 minutter. Hell over sausen og kok opp. Skru ned varmen og la småputre i 5-10 minutter. Hell i peanøtter og vårløk 2 minutter før servering. Smak til sausen. Hvis du synes den er for sterk eller syrlig tar du litt mer av den søte soyaen.