Mango-og kyllingcurry

4 personer

600 g kyllingfilet, uten skinn og bein
4 porsjoner kokt ris eller quinoa
2 ss kokosolje til steking
1 gul løk
½ rød paprika
1,5 ts rød currypaste
1 ss curry. malt
½ ts spisskummen, malt
1 ts paprikapulver
1 ts Finesse bakesukker
1/2 ts salt
1 ss fersk ingefær, finreven
1 ss hvitvinseddik
2 dl kremet kokosmelk (evnt 4 dl og kuttet ut kremfløten)
2 dl laktosefri kremfløte
1 stor mango, godt moden

Varm opp ei stekepanne med høye kantar og ha i stekeoljen. Finhakk løk og paprika og ha det i stekepanna. La det surre på middels varme til løken blir myk.

Tilsett currypaste, curry, spisskummen, paprikapulver, bakesukker og ingefær, la det surre vidare i et par minutter. Skjær mangoen i terningar. Ha mangoen i stekepanna sammen med hvitvinseddik, kokosmelk og kremfløte og gi det et lite oppkok. Skru ned på lav varme og la det småputre i 15 minutter, til sausen har kokt litt inn. (Dersom du ikke ønsker biter i sausen din, kan du kjøre stavmikseren litt i sausen. Vi liker retten best med litt tyggemotstand og forskjellig tekstur).

Skjær kyllingfiletene i terninger på ca. 2 cm og ha det i sausen i stekepanna og legg på lokk. La dette stå og putre i ca. 10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Smak til sausen med ekstra krydder etter behov. Server så mango-og kyllingcurryen saman med ris eller naanbrød og strø over litt fersk koriander.

Server med kokt ris eller quinoa, rømme og glutenfrie naanbrød