Sjokoladeostekake med et hint av bringebær

20 cm springform

Bunn
150 g mandelmel, ikke fettredusert
100 g Tine laktosefri smør
2 ss Finesse bakesukker
4 ss kakao
En klype salt

Sjokoladefyll
2 gelatinplater
2 dl laktosefri eller vanlig kremfløte
200 g premium mørk sjokolade med bringebær eller laktosefri sjokolade med bringebæressens
300 g laktosefri philadelphiaost, evnt. vanlig type – romtemperert
40 g Finesse bakesukker
2 klyper Maldonsalt

Sjokoladeglasur
1 dl laktosefri eller vanlig kremfløte
150 g lys sukkerfri sjokolade, evnt laktosefri lys sjokolade med sukker – finhakket
1 klype Maldonsalt

Pynt
Skavet sjokolade
Bringebær

Ha bakepapir i bunnen av kakeformen. Smelt smør og rør inn Finesse bakesukker. Tørrstek mandelmelet i stekepanne på middels varme til det brunes lett. Vend inn kakao og tilsett smørblandingen.
Fordel blandingen i kakeformen og sett til avkjøling.

Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca 5 minutter. Hakk sjokolade i små biter og ha i en skål. Varm opp kremfløten til kokepunktet og trekk kjelen av varmen. Press vannet ut av gelatinplatene og rør den inn i den varme kremfløten. Hell den varme fløte over sjokolade. La stå i 1 minutt før alt røres godt sammen slit at sjokoladen smelter og du har en glatt røre.

Pisk kremost med en elektrisk visp i 1 minutt. Tilsett salt og bakesukker, pisk i 1 minutt til. Bland sjokoladeblandingen i kremosten og rør til alt er godt blandet. Hell osteblandingen over kjeksbunnen og sett tilbake i kjøleskapet i minst 3 timer eller natten over så den stivner.

Sjokoladeglasur: Finhakk den lyse sjokoladen og ha over i en skål med litt salt. Varm opp kremfløten til kokepunktet og hell over sjokoladen. La stå i 1 minutt før du rører alt sammen. La glasuren avkjøles til romtemperatur slik at den tykner litt. Hell glasuren over ostekaken og sett tilbake i kjøleskapet.

Når ostekaken skal serveres, skjære den forsiktig ut av springformen. Pynt med skavet sjokolade og bringebær. Oppbevares i kjøleskap. Holder seg fint opptil 3 dager.