Toastbrød, lavkarbo

1 lite brød

100 g havrefiber
25 g avfettet linfrømel
25 g sesammel
30 g fiberhusk
1 ts xanthan gum
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 dl laktosefri eller vanlig kremfløte
2 dl vann
1/2 pakke fersk gjær
3 ts Finesse bakesukker
4 egg
2 ss olje etter ønske, f.eks extra virgin olivenolje, avocadoolje, kokosolje uten smak eller rapsolje

Sett ovnen på 170 grader varmluft. Dekk en liten brødform med bakepapir, min form er ca 12 x 20cm.

Varm opp fløten og vannet til 37 grader. Ha i bakesukkeret og gjæren. Bruk fingrene til å løse opp gjæren og bakesukkeret. La hvile i 10 minutter.

I en bolle blandes alle de tørre ingrediensene. I en annen bolle visper du sammen eggene og oljen.

Når gjærblandingen har hvilt i 10 minutter, røres den godt sammen med eggene/oljen. Tilsett det tørre og rør raskt sammen med en visp. La deigen hvile noen minutter. Ha deigen i brødformen, inn i ovnen og stek i 50 minutter. Ta brødet ut av brødformen, fjern bakepapiret og stek videre uten i 15 minutter.

Avkjøl helt. Jeg oppbevarer dette brødet i et kjøkkenhåndkle, det holder seg fint et par dager.

Dette brødet er inspirert av Fett og Forstand sitt toastbrød. Dersom du ønsker å lage deres variant, må man ha et laktosefritt proteinpulver uten smak.. Brødet med proteinpulver hever noe mer. Jeg har lagd begge variantene og synes de er like gode. Allergier her i huset gjør at vi må ha en laktosefri variant.